Joel Embiid’in Durumu Belirsiz

4. maçın ilk ve ikinci çeyreğinde Philadelphia 76ers genel menajeri Elton Brand ile soyunma odasına çekilirken tüm gözler Joel Embiid’deydi. normal sezonda ve Atlanta Hawks ile serilerinin ilk 3 1/2 maçında sağlıklı olduğunda Doğu Konferansı’nın en baskın gücü oldu.

7 metrelik MVP ikincisi ikinci yarıda sahada kayboldu ve Hawks’ın 18 sayılık geri dönüşü tamamlayarak 103-100’lük bir galibiyet elde edip konferans yarı finalini 2-2’ye getirirken 12 şutunun tamamını kaçırdı.

Embiid’in Philadelphia’nın Washington Wizards’a karşı kazandığı ilk tur zaferinde yaşadığı kısmi sağ yan menisküs yırtığı mı yoksa Brand ona State Farm Arena’nın derinliklerine kadar eşlik etmeden önce onu kenarda acı içinde yatmaya mı zorladı, belirsizdi. ve oyun sonrası çok az netlik sağladı.

Sixers koçu Doc Rivers, seriyi ele geçirmek için kaçırılan bir fırsatın ardından gazetecilere verdiği demeçte, “Bilmiyorum” dedi. “Arkada gitti, bu yüzden onu rahatsız eden bir şey olduğunu biliyorum, ama ne olduğundan emin değilim.”

Embiid, sezonun en kötü şut gecesinden sonra, “Maçın başından itibaren, soyunma odasına geri dönmeden önce bile, bu gece elimde değilmiş gibi hissettim,” diye ekledi. “Oyunun başından itibaren zor olduğunu görebiliyordunuz. Sadece söyleyebilirdiniz ve özellikle savunmada baskın değilsem, söylemesi kolay.”

Ancak olay şu: İlk yarıda bunu söylemek o kadar kolay değildi. Embiid, ikinci çeyrekte geri döndükten sonra, Hawks pivotu Clint Capela’yı delip geçerek ve ikisi için taban çizgisinden bir düşüşe geçerek, devre arasına 13 sayı ve 10 ribaundla girmek için arka arkaya dört basket attı. Hawks, iki çeyrek boyunca boyalı alanda 29 şut denemesinin 10’unu yaptı ve Embiid 18 dakikadan fazla bir süre içinde +16’ydı.

Bu, ikinci yarıda, Hawks forveti John Collins’in çemberde daha baskın bir güç olduğu zaman tersine döndü.

Embiid, “Mazeret yok” dedi. “Daha iyi olmalıyım.”

Philadelphia 76ers pivotu Joel Embiid 4. maçı bitirmek için mücadele etti (Kevin C. Cox/Getty Images)
Philadelphia 76ers pivotu Joel Embiid 4. maçı bitirmek için mücadele etti (Kevin C. Cox/Getty Images)

Yalnız, bir bahane var. Embiid ve Sixers için ciddi endişe duyması gereken meşru bir dava.

“Zaten biliniyor” dedi. “Artık kendimi açıklamama gerek yok. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.”

Tabii ki, sağ dizinden bahsediyor.

Embiid, “Daha iyisini yapabilirim” dedi. “Her zaman daha iyi olabilirim, ancak %100 olarak, bunun yıl bitene kadar olacağını düşünmüyorum, bu yüzden dışarı çıkıp bunu yönetmeliyim ve bununla başa çıkmalıyım.”

Bu konferans yarı finallerinin ilk üç maçında, bir gecede 35.5 dakikada 35.3 sayı (53/36/81 şut), 10.3 ribaund, 4.7 asist ve 3.6 kombine blok ve top çalma ortalamaları tutturarak bu sorunu inanılmaz derecede iyi ele aldı. Philadelphia seride 2-1 önde. Başka bir canavar gecesine gidiyordu ve Sixers, sağlığıyla ilgili sorular tekrar ortaya çıkmadan önce kısa bir seriye gidiyordu.

Philadelphia’nın Pazartesi gecesi zaferi geri almadaki en iyi şansı hiç bu kadar açık olmamıştı. 16.6 saniye kala 101-100 geride kalan Tobias Harris, sepete yuvarlanan açık bir Embiid buldu.

Embiid, normalde nispeten kolaylıkla yaptığı bir turnike girişimi için “Harika bir görünüm” dedi. “Sadece asansörüm yoktu. Ben de faul aldığımı sanıyordum, ama genellikle yukarı çıkıp – özellikle böyle bir kova için – smaç yapmaya çalışırdım, faul almaya çalışırdım ve bir ve-bir alırdım, ama Görünüşe göre bariz sebeplerden dolayı atlayamıyorum.”

Embiid daha önce playofflardan da acı çekti. Yörüngesel bir kırılma, 2018 playoff’larının başlangıcına mal oldu ve ihtiyaç duyduğu maske, onu bir kenara atana kadar rahatsız etti. Ayrıca 2019 konferans yarı finallerinde Toronto Raptors’a karşı üst solunum yolu enfeksiyonu olarak adlandırılan şeyle ara sıra sınırlı kaldı. Her iki playoff’un geri kalanında Sixers’ın ondan ne alacağı belli değildi.

Bu rahatsızlıkların hiçbiri sezon sonuna kadar iyileşmeyecek bir diz değildi. Hakimiyeti kuvvete dayanan Embiid’in iki playoff turuna dayanıp dayanamayacağına dair gerçek sorular var. Oyun 5’te tüm gözler Embiid’de olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir