Antrenman Yaparken Uygulanacak 5 Altın Kural

Eski bir deyiş vardır. “Çalıştığın şekilde oyna.” Antrenmanda ne yaparsanız maçta da aynısını yaparsınız. Bazı oyuncular şöyle düşünür; “Antrenmanda herhangi bir hareketi en doğru şekliyle yapmama gerek yok, ya da uygulanan çalışmayı (drill’i) ciddi şekilde yapmasam da maçta ciddiyetle yaparım.” Bu kesinlikle doğru bir düşünce değil çünkü antrenmanda ne yaparsanız, maçta da onu yaparsanız. Antrenmanda doğrusunu bilmenize rağmen; kötü pas veriyorsanız ya da turnike atışını düzgün yapmıyorsanız ya da doğru yerden koşmuyorsanız ve bunu önemsemeyip her seferinde bu şekilde yapıyorsanız, bu alışkanlığa dönüşür ve maçta da farkına bile varmadan bu şekilde pas verirsiniz, turnike atarsınız ya da koşarsınız.

Bu nedenle her antrenmanda bütün teknikleri ve çalışmaları doğru şekilde ve ciddiyetle uygulamalısınız. Antrenman yaparken her seferinde uygulamanız gereken 5 kural:

## Isınmayı çok iyi bir şekilde yapın. Kaslarınızı antrenmana hazırlamanız, çalışmaları hakkıyla yapabilmeniz için önemlidir.

## Antrenörleri çok iyi dinleyin ve yapılacak olan çalışmayı iyi anladığınızdan emin olun. Anlamadığınızda mutlaka antrenörünüze soru sorun!

## Her hareketi en iyi şekilde uygulamaya çalışın. Her çalışmayı en doğru haliyle ve ciddiyetle yapın. Buradaki ciddiyeti iyi anlamak önemlidir. Yaptığınız spordan keyif almalısınız, ciddiyet eşittir sıkılmak demek değildir. İyi programlanmış, çekişmeli bir antrenmandan sıkı çalışan bir oyuncu olarak her zaman keyif alırsınız.

## Antrenmanı seyircisiz bir maç gibi düşünün ve öyle davranın. Antrenman, maçın provasıdır. Maçta uygulayacağınız senaryoları bölümler halinde uygularsınız ve mükemmelleştirirsiniz.

## Takım arkadaşlarınızla iletişiminizi kuvvetlendirin. Sadece soyunma odasında ya da antrenman dışında değil saha içinde de iletişiminiz çok önemlidir. Her takım arkadaşınızı tanıyın, kuvvetli-zayıf yönlerini öğrenin, onları iyi izleyin. Bunun için en iyi yer antrenmandır. Aynı savunmayı ya da hücumu çalışır gibi takım arkadaşlarınızla iletişim kurmayı da çalışmalısınız. Bunu alışkanlık haline getirmelisiniz. Söz-mimik-hareket-vs. kullanarak bir uyum yakalamalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir